• Ontspanningsmassage
  Heerlijk tot rust komen
 • Sportmassage
  Bij vermoeide en stijve spieren
 • Hotstone massage
  Zelfherstel van het lichaam
 • Zwangerschapsmassage
  Laat je eens lekker verzorgen
 • Lomi Lomi massage
  Een complete lichaamsmassage
donderdag, 13 juni 2024

Zwangerschapsmassage

Je bent zwangerZwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een unieke tijd. Nu je weet, dat er in jouw buik een kindje groeit, voel je je speciaal. Als je zwanger bent, verandert er heel veel in je lichaam. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je lekker te láten verzorgen! 

Alles in onze cultuur is erop gericht om actief naar buiten gericht te zijn. Massage kan je helpen om je aandacht naar binnen te richten. Dit is een natuurlijke behoefte die juist tijdens de zwangerschap heel belangrijk is.  

Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen want massage werkt ontspannend, je spieren worden soepeler en je bloedcirculatie en die van je kind worden gestimuleerd.

 

Persoonlijke benadering

Een behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Eerst bespreken we de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen. Vaak is dit een combinatie van op je zij en rug. Waar nodig word je ondersteund door kussens. Ik dek je toe met handdoeken.

 

Wanneer een zwangerschapsmassage

Het mag je hele zwangerschap. In de eerste drie maanden helpt massage je weer fitter te voelen. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkramp krijgen. Massage kan die klachten verlichten en je voelt je beter in je vel. Het laatste trimester moet het lichaam zich in een korte tijd aanpassen op de snel groeiende baby. Dit uit zich vaak in bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.

Als je last hebt van een typische zwangerschapsklacht dan kan massage helpen deze klachten juist te verminderen. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts of met je verloskundige. Meld deze medische klachten vooraf aan mij.